BluePink BluePink
XHost
Oferim servicii de instalare, configurare si monitorizare servere linux (router, firewall, dns, web, email, baze de date, aplicatii, server de backup, domain controller, share de retea) de la 50 eur / instalare. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Articole si critica. Articole publicate
Articole apartinand profesorului Aurel Dorcu
Aurel Dorcu > HOTARAREA NR 296 din data de 29 Noiembrie 2001

HOTARAREA NR 296 din data de 29 Noiembrie 2001


privind acordarea titlului de "Cetatean de onoare al municipiului Botosani", domnului profesor Aurel Dorcu

HOTARARE
privind acordarea titlului de "Cetatean de onoare al municipiului Botosani", domnului profesor Aurel Dorcu


CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI BOTOSANI,
analizand propunerea domnului Primar Florin Simion Egner, privind acordarea titlului de "Cetatean de onoare al municipiului Botosani", domnului profesor Aurel Dorcu, vazand raportul de specialitate al Serviciului Relatii Publice precum si raportul de avizare al Comisiei de specialitate a Consiliului Local,
in baza dispozitiilor art. 38 alin. 1 si alin. 2 lit. v) din Legea nr. 215/2001,
in temeiul art. 46 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001,

HOTARASTE:

Art. 1 Se confera titlul de "Cetatean de onoare al municipiului Botosani", domnului profesor Aurel Dorcu.

Art. 2 Primarul Municipiului Botosani, prin serviciile de specialitate va lua masuri de ducere la indeplinire a prevederilor prezentei hotarari.

Presedinte de sedinta,    Contrasemneaza
Consilier    Secretar
Stefan Pomparau    Ioan Apostu

Botosani, 29.11.2001
Nr. 296

Sursa: Primaria Botosani

Articole

Concertul inaugural al Filarmonicii din Botosani
Ian Sibelius, unul dintre poetii lumii nordului in muzica, impreuna cu Edward Greg, este cunoscut in primul rand prin poemele sale simfonice („Kullervo”, „Filandia”, „n Saga” etc), majoritatea lor inspirate din marea epopee nationala „Kalevala”. Ele l-au impus drept compozitor national finlandez si i-au determinat o notorietate pe plan european. Sibelius a compus si simfonii valoroase si un Concert pentru vioara si orchestra. El este interpretat de catre solisti de seama ai viorii, asemenea lucrarilor scrise de Mozart, Beethoven, Mendelssohn Bartholdy, Brahms, Ceaikovski. Se distinge prin factura sa specifica romantismului tarziu si prin ritmurile navalnice din Final, sugerand parca o sarbatoare pagana.
(articole de comentarii pe variatuni muzicale)

George Spaiuc, la Galeria Luchian
Peisajul natural a devenit imagine principala si importanta in arta universala, si nu un simplu mediu ambiant, prin pictura romanticilor, dar indeosebi prin pictorii Scolii de la Barbizon si prin impresionistii francezi: Monet, Renoir, Sisley, Pissaro etc. In arta noastra, majoritatea pictorilor au cultivat cu brio peisajul. Grigorescu cu peisajele sale luminoase, stenice, incantatoare, vazute in Franta sau pe plaiurile paraului Campinita, Andreescu, cu Stejarul, umbrind poiana din jur, cu Padure de fagi, cu Campurile toamnei incarcate de roade, peisaje exprimand vesnicia si maretia naturii. stefan Luchian a lasat lumii imagini de flori si de peisaje din locurile lui dragi, Brebu, Chiajna, Vulcana, creatii innobilate de candoarea, de lumina, de sensibilitatea sufletului sau bun. Creatii pentru care cuvintele noastre sunt prea putine.
(articole de arta plastica)
*Toate aceste articole au fost publicate
Down Up Stop Top